26. maj 2022

Varmepriserne holdes i ro i Hammel

I Ulstrup er beboerne blevet varslet en mulig stigning på fjernvarmen på op til 185% fra april næste år, hvilket i værste fald vil betyde at en hus på 130 kvadratmeter får en varmeregning på op til 45.000 kroner om året. I Hammel ser det heldigvis helt anderledes ud.

Her har Hammel Fjernvarmes bestyrelse netop godkendt budgettet for 2022, hvoraf det fremgår, at man ikke hæver priserne på varme i det kommende år. De skriver følgende på deres hjemmeside som begrundelse for, hvorfor priserne kan holdes i ro:

“Hammel Fjernvarme anvender primært affald, flis og træpiller som brændsel samt el til vores varmepumper. Elpriserne er også steget kraftigt, men eftersom varmepumpernes effektivitet (virkningsgrad) er betydeligt højere end eksempelvis en gaskedels, rammer de høje elpriser, knap så hårdt på disse anlæg”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler