17. juli 2024

“Vi ser en del flere fædre med børn i butikken”

På søndag er det Mors dag, og dermed også tid for mange til at forkæle deres mor eller kone, hvilket de blandt andet mærker hos Hammel Guld, Sølv og Ure i Østergade, hvor en del af kunderne for tiden ikke normalt kommer i butikken.

Det er nemlig fædre med et par børn, der er på udkig efter et smykke til mor, der lige for tiden besøger guldsmeden, og selvom at Mors dag ikke er en af de helt store dage for Hammel Guld, Sølv og Ure, så kan det stadig mærkes på kasseapparatet i fin stil.

“Det er en hyggelig tid, hvor vi ser en del fædre med børn i butikken, som er på udkig efter noget til mor. Det er helt sikkert en god dag, hvor vi får ekstra salg, men det er ikke en højtid for os. Det er børnene der typisk vælger gaven, og det er f. eks en halskæde med et hjerte i eller en ørestikker, og det er altid hyggeligt med børn i butikken, der jo ellers ikke så tit kommer her. Det bliver aldrig byttet, fordi når det er en gave fra ens børn, så er det altid godt”, fortæller Claus Leth Pedersen, der ejer Hammel Guld, Sølv og Ure, med et smil.

Mens Valentines dag er i vækst i disse år, så vurderer Claus, at niveauet for Mors dag er nogenlunde det samme, om end der måske var en lille stigning i 2020 og 2021. Han kan til gengæld mærke, at mange grossister gør en ekstra indsats for tiden, blandt andet med konkurrencer målrettet den enkelte butik.

“Uden at være skråsikker, så ligger niveauet for Mors dag nogenlunde stabilt, måske lige med undtagelse af de sidste to år, hvor der nok blev givet for lidt ekstra på grund af hele situationen med corona. Jeg kan se, at mange af mine grossister gør virkelig meget ud af det, blandt andet med konkurrencer målrettet til de enkelte butikker, og det er jo noget som kommer os til gode og er positivt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler