23. september 2023

Antikviteter, design og unika

De fleste har nok set skiltet til Huset Dahl, når man har kørt gennem Galten, men det er ikke alle der har lagt vejen forbi. Forleden dag tog ByensNyts udsendte på traveur og aflagde de inspirerende lokaler i Galtens gamle skole en visit.

I Huset Dahl kan man gå på opdagelse og finde de mest besynderlige ting fra flotte og sjældne asiatiske udsmykningsgenstande, designprodukter, over smykker og til antikviteter.

Mangler du en tallerken til dit antikke Royal Copenhagen stel eller et gammelt fransk metalskilt eller måske et bornholmerur eller nogle orientalske tæpper med frynser, så kan du tage et smut til Galten og blive inspireret. Her har man blandet gammelt og nyt fra det meste af verden.

De næsten labyrintiske og lidt rå lokaler i den gamle skole har sjæl og kommer virkelig til sin ret, når Huset Dahl præsenterer produkter på en gammel høvlbænk fra skolens tidligere sløjdlokale eller i spændende sammensætninger i et gammelt bogskab.

Og i skunken på loftet kan man sågar finde et rum med anderledes julepynt.

Så har du ikke lagt vejen forbi stedet kan det bestemt anbefales. Det er ikke bare en butik, det er en helt lille seværdighed.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler