20. juli 2024

Fire børnehaver kom en tur i rummet – i Selling

Det nationale naturfagscenter Astra fejrer i denne uge naturvidenskabsfestival, og det kunne de for alvor opleve i daginstitutionerne i Hadsten opland, hvor Selling Børnehus, Børnehuset Hadbjerg, Voldum Børnehus samt Skattekisten i Laurbjerg på skift fik lov til at opleve, hvad der sker i rummet.

Maja Birkeland Sell, der er naturvejleder i Hadsten opland, havde søgt Astra om 15.000 kr. til et arrangement i festivalugen, og havde haft held med det, hvilket gjorde rumturen mulig.

Jeg valgte så at bruge pengene på en oppustelig dome fra Brorfelde Observatoriet og busser, så alle børnehavebørnene kunne blive fragtet til forsamlingshuset og tilbage igen. Det er en form for et oppusteligt planetarium, hvor de blandt andet kan opleve solopgang, solens vandring, solnedgang, månen og de mange stjerner. Det er lidt vildt at sidde inde i mørket og opleve det. Og det skal netop opleves, for det er svært at tage billeder af, fortæller Maja Birkeland Sell til Favrskov Kommunes Facebookside.

Inden rumturen tegnede børnene stjerner og sole på forsamlingshusets p-plads, og sammen med medarbejderen fra Brorfelde Observatoriet blev nogle af børnenes skygger også tegnet, og der blev snakket en del om solen og dens stråler.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler