20. juli 2024

HadstenSpejderne inviterer til Sankt Hans aften

På søndag er det Sank Hans, og traditionen tro, så inviterer HadstenSpejderne til Sankt Hans aften på spejdergrunden på Ellemosevej, hvor borgmester Lars Storgaard afholder båltalen.

Der bliver masser af aktiviteter denne aften, der starter klokken 18.30, hvor der vil være snobrødsbagning og ristning af skumfiduser, og spejderne garanterer dej og skumfiduser til mindst 100 børn. Der vil også være flere forskellige tivoliaktiviteter, som mod et symbolsk beløb, kan afprøves.

Klokken 19 er det så borgmester Lars Storgaards tur med årets båltale, hvorefter der tændes op i det store bål, naturligvis med en heks på. Det har været en fast tradition, siden i hvert fald 2016, at spejderne afholder dette arrangement, og flere gange har de været nødt til at tænke kreativt. I 2020, hvor landet var corona-nedlukket, lavede spejderne pakker med skumfiduser, snobrødsdej og brænde, som man så kunne købe og bruge derhjemme, og sidste år, hvor der var afbrændingsforbud, blev der konstrueret et bål uden ild, så arrangementet alligevel kunne afholdes på traditionel vis.

I år bliver der formentligt ikke afbrændingsforbud, men spejderne er klar på andre mulige forhindringer, så som regn og kulde.

“I spejdersammenhæng er der ikke noget, der hedder dårligt vejr – det handler om at være beredt og tage lidt varmere tøj på, hvis vejret fortsætter som det er pt. med regn og kulde. Ellers har vi heldigvis også vores gode aktivitetshytte og mastesejl, vi kan tilbyde læ under,” udtaler gruppeleder Anne Marie Sundahl Andersen og tilføjer:

”Vi glæder os til endnu engang at invitere hele byen til fest. Vi synes, det er så hyggeligt et arrangement og elsker når spejdergrunden summer af liv fra både børn og voksne.”

Foto: HadstenSpejderne
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler