22. oktober 2024

Jobkonsulenter i Favrskov slukker brande i arbejdstiden

Jesper, Line og Nasir arbejder alle på Jobcenter Favrskov i Hadsten, og så har de sagt ja til at være deltidsbrandmænd. Når alarmen går i deres arbejdstid, skal de på max fem minutter stå klar på brandstationen.

Jobcentrets ledelse bakker op om deres indsats, og beredskabsdirektøren glæder sig over en positiv rekruttering, lyder den positive udmelding på Favrskov Kommunes hjemmeside.

Morten Sønderby, beredskabsdirektør i Beredskab & Sikkerhed, var tidligere på året forbi Jobcenter Favrskov, hvor han fik mulighed for at fortælle om jobbet som deltidsbrandmand for medarbejderne. Senere kunne interesserede kigge forbi brandstationen i Hadsten. 
Jesper Meineche, Line Thane Seested og Nasir Safi var straks interesserede, og nu har Jesper og Line gennemført et 12 timers førstehjælpskursus, grunduddannelsen og funktionsuddannelsen med efterfølgende eksamen, og Nasir har det samme om et par uger. 

Gøre en forskel for lokalsamfundet
Line er uddannet socialrådgiver og arbejder som jobkonsulent. Siden hun var barn, har hun været imponeret af brandmændenes arbejde. 
– Og nu var muligheden der. Det er jo meget fysisk og derfor helt anderledes end mit almindelige arbejde. Jeg kan gøre det i min arbejdstid, så det går ikke ud over mit familieliv. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville være med, hvis min leder og kolleger støttede op om det, siger Line.
Jesper kan godt lide kombinationen af kontorarbejde og lidt action. Han er uddannet skatterevisor og er nu jobkonsulent. 
– Jeg er også uddannet redningsdykker og er hjerteløber, for jeg kan godt lide at hjælpe mennesker. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at det her lige var noget for mig. Jeg er så glad for at få muligheden og for, at det kan lade sig gøre med mit arbejde, understreger Jesper. 
Nasir er uddannet socialrådgiver og arbejder som sagsbehandler på jobcentret. Inden længe er han også uddannet deltidsbrandmand. 
– Det giver så god mening, at vi kan hjælpe, og vi kan gøre en forskel for lokalsamfundet, fordi vi hurtigt kan være på brandstationen. Vi har et godt fællesskab, og vi bliver hele tiden ved med at lære. Det kan jeg godt lide, lyder det fra Nasir.

Læs hele historien på Favrskov Kommunes hjemmeside

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler