17. juni 2024

Hadsten Træf er en af Lilleåmarkedets ældste traditioner

Når de gæve Lions-folk d. 10. -13. august slår dørene op til årets Lilleåmarked er det med mange af de langvarige traditioner i behold.

 I år er det 21 år siden Hadsten Træffet blev gennemført for første gang i det store telt søndag kl. 10, men Hadsten Træf er endnu ældre, allerede først i 1980´erne mødtes man, til Hadsten Træf på Hadsten kro, med stor fest om aftenen.

Der gik så ca. 20 år inden Gregers Petersen i 2002 tog initiativ til Hadsten Træf i den form, vi kender det i dag, de første år var om lørdagen med gratis kaffe, men så blev succesen så stor med 200-250 deltagere, så man måtte flytte det til om søndagen og nu egen betaling for kaffe.

Træffet finder sted søndag kl. 10-14 i Lilleåmarkedets Store Telt, hvor alle med tilknytning til Hadsten kan mødes.

Gregers Petersen fortæller til ByensNyt: “En af Hadstens ældste familier er Ginge familien, som kom til Hadsten allerede sidst i 1800tallet, og senere solgte deres gård i Balle og flyttede ind i Søndergade 32 i 1917, forhenværende redaktør Sven Erik Ginge, som er (4. generation), har sammen med familie og venner, deltaget i alle årene, og får nu et VIP bord i teltet.

Til Hadsten Træf får du muligheden for at mødes rigtigt med gamle bekendtskaber over et rundstykke og kop kaffe. Arrangørerne skriver:

“Mød dine gamle skolekammerater og kollegaer fra Hadsten Firmaer som f.eks: Gadeberg – PO – Hjulfabrikken – Expedit – Slagteriet – Børstefabrikken – Systuen – Træindustrien – Brugsen – Leca -Holkjærgård – Electromatic – Hoyer – MMT – Mågevejens Murer og Tømmerforretning.

Her er det en tidligere skoleklasse fra Hadsten Realskole, der mødes til Hadsten Træf

Skal du med i år?

Så fang dine gamle klassekammerater, venner, gamle kollegaer eller naboer på telefonen eller Facebook og aftal med dem at mødes til Hadsten Træf 2023. Alle er velkommen

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler