18. maj 2024

Kunstaften fik vist at Hadsten er rig på kunst

Vejret var bestemt ikke med Hadsten Handel, da de her til aften havde inviteret til kunstaften i og omkring Søndergade, så alle kunstnere var trukket indendøre, men det til trods blev det en ganske fin eftermiddag og aften.

Udenfor i Søndergade var de fineste tegninger fra byens børnehaver hængt op, men ellers var det småt med liv i handelsgaden, hvor folk havde trukket indenfor til kunst, bobler og pindemadder i butikkerne. Her blev man mødt af kunstnere i alle afskygninger, alle fra Hadsten og omegn, hvilket gav et ganske godt indtryk af, at Hadsten er rig på kunst og kunstnere.

Nogle har fundet sammen i diverse kunstnerfællesskaber, mens andre er solo, men fælles for dem alle var passionen for at skabe og kreere, og det blev til mange gode snakke omkring kunst, proces og inspiration, da ByensNyts udsendte var en tur rundt i Søndergade. I Hadsten Optik mødte vi Marianne Overby, der lavede nålebinding, som på mange måder minder om at strikke, men her bruges en særlig nål i stedet. Hun er en af de eneste der udfører den gamle tradition der er mange tusinde år gammel, og hun viste stolt frem af de mange kreationer som hun gennem tiden har skabt. Laura, der er ansat i Hadsten Optik og er den kreative sjæl i butikken, var naturligvis også i gang med at dekorere, og det færdige resultat kan opleves i butikken.

I Søndergades Optik sad Lone Bech, der til dagligt er skolesekretær på Østervangskolen, men som for tolv år siden blev grebet af at male, og lige siden da har gået på diverse kurser og været på mange inspirationsture.

“Det opstod lidt tilfældigt at jeg begyndte at male, men jeg blev grebet af det, og bruger så meget af min fritid som muligt på at male. Det er blevet en passion, og jeg nyder hvert øjeblik og de oplevelser det giver. Så da jeg så, at der var mulighed for at være med til en kunstaften her i Hadsten, så var jeg klar, og jeg håber da, at folk bliver interesseret i det jeg laver”, fortæller hun til ByensNyt.

En af dem der er med i et fællesskab er Else Gravgaard der bor i Hadsten, og som sammen med et par stykker mere har kunstnerfællesskabet Carbasus i Nr. Galten. Hun havde taget plads i Skjold Burne, hvor hun mellem whisky og gin, viste noget af sin kunst frem.

“Jeg vil egentlig helst male abstrakt, men jeg er nok bedst til det mere traditionelle, så det er det jeg maler mest, altså, hvor man kan se, hvad det er, men jeg forsøger at blive bedre til det abstrakte”

Til slut mødte vi Michael, der bor i Selling, i Mini & Maxi, og han har udviklet et spil der hedder Let´s Go Heroes, der får børn ud på analoge heltemissioner, og det lød simpelthen så spændende, at det kommer vi til at fortælle meget mere om her på ByensNyt i nærmeste fremtid, så det kan der også komme ud af en Kunstaften i Hadsten.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler