20. juli 2024

Linda hjælper folk med at genfinde deres mentale balance

Hvis man har en drøm, så kan man enten vælge at beholde den inde i sit hoved og lade det blive ved drømmen, men man kan også gøre noget ved det, og forsøge at leve drømmen ud.

Linda Guldberg Winding har valgt at gøre det sidste, og derfor startede hun tidligere i år sin nye virksomhed op, hvor hun hjælper sine klienter med at få god mental sundhed. 

“Jeg arbejder med mental sundhed og er optaget af, hvordan vi oplever verden. Vi er vant til sige, at vi bliver glade, når solen skinner eller pressede, når noget går os på – eller hvis vi har for meget om ørene. Men det er ikke helt korrekt. Vi tænker noget, når solen skinner. Hvis det er lørdag og vi skal på stranden, så tænker vi en positiv tanke og bliver glade. Trænger haven til vand efter en måneds tørke, så er vores tanker om solskin anderledes, og vi er måske knap så glade. Med andre ord, så oplever vi verden gennem vores tanker. Det er derfor man kalder denne tilgang for ‘Indefra-ud’ forståelsen. Det hedder mit firma også. “Balance indefra ud”. Det er altså det, vi tænker om en situation, som giver os vores oplevelse”, fortæller Linda til ByensNyt.

Linda har fokus på folks sindstilstand, og tager blandt andet udgangspunkt i den såkaldte humørelevator, som går op og ned i løbet af en lang dag med alverdens gøremål.

“Når mine klienter kommer til mig, så er det ofte fordi de har et problem, de gerne vil have løst. Almindeligvis ville man tage fat i problemet, vende og dreje det og forsøge at løse det på den måde. Min tilgang er anderledes. Sammen med klienten kigger jeg på, hvordan vores sind virker. Vi taler om at vores sindstilstand og vores humør skifter op og ned dagen lang, alt efter om vi er trætte, sultne eller har overskud. Madlavning og putning kan derfor opleves meget forskelligt alt efter hvor vi er i humør-elevatoren, og sammen med humøret og overskuddet, så skifter størrelsen på vores problemer også. Det er vildt at få øje på det. Fx har vi flere skænderier med vores partner, inden vi skal i seng, end vi har, når vi er udhvilede, og hvis vi kender til humørelevatoren, så tager vi ikke alle diskussioner lige alvorligt, og så vil kærligheden blomstre mere.”

Virker det så, vil mange nok sige, og det gør det, ifølge Linda, og endda på forholdsvis kort tid.

“Mine klienter giver ofte udtryk for, at de får en helt anden forståelse af deres liv efter to til fire samtaler, og det gør mig så glad at arbejde med mine klienter, fordi det er utrolig meningsfyldt. Jeg elsker dette arbejde, fordi klienterne pludseligt forstår, at de ikke er ‘gået i stykker’, de er bare uskyldigt kommet til at tro på deres egne tanker om, at de er stressede, ensomme, for tykke, ikke gode nok osv. Jeg peger på deres indre sundhed, og hvordan vores sind altid vender tilbage til OK, med mindre vi selv hænger fast i tunge tanker. 

Det har hjulpet mig selv meget, at jeg kan lade mine tanker og følelser fare igennem mig uden at jeg skal tro, at det mig, der er noget galt med. Det er måske bare mit humør, der er i kulkælderen. Og en ting, man kan være sikker på er, at alle følelser går over, og vi kommer op af kælderen igen.”  

Selvom Linda brænder for sin nye virksomhed, så er det stadig ”kun” et bijob, men hun håber at det med tiden kan blive til mere end det

“Jeg har det ved siden af mit job i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, og så er det spændende, om det skal fylde mere i mit liv fremover. Det håber jeg selvfølgelig. Indtil videre har jeg taget fri hver fredag, så jeg har mulighed for at mødes med klienterne, arrangere kurser, undervise på små hold og lave oplæg i virksomheder. Jeg har afholdt et kursus herhjemme omkring spisebordet i juni for syv kvinder, der gerne ville lære noget om, hvordan vi oplever verden, og det var vildt spændende at se, hvordan de forandrede sig og fandt mere indre ro. De har ønsket et fortsætterhold, så min august er allerede godt i gang. Den slags kurser kommer der flere af i løbet af efteråret, og jeg slår det hele op på min Facebookside: Balance indefra ud.”

Linda har klinik på Kløvermarksvej i Hadsten, men tilbyder også vejledning over Zoom, så hun i princippet kan have klienter over hele landet, og det har vist sig at fungere ganske godt.

“Der er to muligheder. Jeg har lige indrettet klinik herhjemme på Kløvermarksvej 8, så man kan komme her og sidde sammen med mig. Det er der nogen, der foretrækker. Men nogle kan faktisk godt lide, at det foregår online, og så mødes vi på skærmen. Det er meget let, jeg sender et link inden den første samtale, og så går man ind via et program, der hedder Zoom. Sådan sidder vi sammen og hver for sig. Det lærte coronaperioden os  – og det fungerer rigtig godt.”

Linda holder informationsaften den 24. august klokken 19.30, hvor alle interesserede er velkomne i klinikken på Kløvermarksvej i Hadsten.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler