24. september 2023

SparKron Børneløbet klar til endnu flere omgange i Hadsten midtby

Kun afbrudt af et Corona-år i 2020, har Børneløbet i Hadsten midtby været et årligt tilbagevendende event, som har samlet foreningslivet i Hadsten til en times løb, hvor man kan vise sig frem for byen, sponsorer og oveni også samle midler ind til klubben, holdet eller årgangen, for den enkelte forening.

Løbet startede oprindeligt i det hedengangne HSK, men da denne blev opsplittet i 2018, tog den dengang ansatte i Hadsten Håndbold, Simon Buus Olsen, førerkasketten op og genoptog løbet og åbnede for alle slags foreninger kunne deltage. De sidste år har Sparekassen Kronjylland været hovedsponsor for løbet og det er der en særlig grund til fortæller filialdirektøre Anders Rye Jensen.

“I Sparekassen Kronjylland vil vi gerne bakke op om de lokale foreninger og om bevægelse generelt. Så et børneløb, hvor vi kan samle 150-200 børn fra foreningslivet, hvor de penge de løber ind, går til dem selv, til sociale tiltag omkring dem – det er helt oplagt for os at bakke op om. Det er med til at skabe et godt event for midtbyen, hvor der udover de mange løbere også kommer en masse forældre og der bliver skabt en god stemning og måske lidt mersalg i butikkerne, det synes vi er et rigtig godt tiltag i Sparekassen Kronjylland”. 

Arrangør af børneløbet, Simon Buus Olsen, er også rigtig glad for at Sparekassen Kronjylland igen i år, bakker op om løbet. 

”Løbet er sat sådan op, at ALLE de midler børnene løber ind undervejs, ubeskåret går til dem selv. 
Men der er lidt udgifter forbundet med afviklingen og dem er Sparekassen Kronjylland så med til at dække ind, så regnskabet for afviklingen går i 0, ligesom de leverer målportal, vandposter og en masse godt humør. 
Uden opbakningen skulle foreningerne betale for deltagelse, og så ville noget af charmen ved løbet jo gå lidt af det igen, så jeg kan kun være rigtig glad for den stærke opbakning fra Anders og co. i Sparekassen”, fortæller Simon. 

SparKron Børneløbet 2023 afvikles fredag d. 25/8 kl. 17:30-18:30 med start og mål ud for Sparekassen Kronjyllands indgang i Søndergade. Ruten er 4-500 meter lang rundt i midtbyen i Hadsten og løbet varer 1 time. 
De unge mennesker der deltager har så på forhånd fundet sponsorer i familie, onkler, tanter og naboer f.eks., hvor de så giver 2-5-10 kr. pr. omgang de når at løbe på ruten hen over den time løbet varer. 
Den uofficielle rekord for antal omgange er 26 omgange, mens det højest indsamlede beløb for en løber går op i over 3.000 kr., via mange sponsorer i den nære familie og venner pr. omgang. 

Simon fortæller at et estimat er at der løbes midler ind til foreningenslivet for over 50.000 kr. 
Foreningen bestemmer reelt set selv, hvad der løber penge ind til. Over årene har der f.eks. været Hadsten Hawks der løb midler ind til en klub-hoodie til alle i klubben, hvor midlerne fra løbet, så sænkede kostprisen. Hadsten Håndbold lader alle midler gå til holdene selv, men så skal de gå til sociale arrangementer hen over sæsonen. Og til sidst en efterlysning fra arrangøren.
 
”Jeg mangler flere foreninger der vil deltage. Sidste år var spejdere og taekwondoklubben med også, men der er plads til alle foreninger der har børn og unge i medlemsskaren. Og det behøves ikke nødvendigvis være en idrætsforening, man kan gå ruten rundt også, man behøves ikke løbe”, fortæller Simon og siger man blot kan kontakte ham, hvis ens forening vil deltage. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler