15. juni 2024

Vilde ideer på Østervangskolen i Hadsten

For tredje år i træk har Østervangskolen i Hadsten elever med i finalen i konkurrencen ”Min Vildeste Ide”, som er konkurrencen, hvor eleverne tegner og beskriver en opfindelse, de selv finder på.

I år har hele 13 grupper fra indskolingen og 4 grupper fra udskolingen været med i finale-opløbet om at vinde konkurrencen. Og blandt alle de mange flotte finalebidrag fra Østervangskolen modtog to elever fra 3. klasse tirsdag d 25/4 en superflot 1. præmie i indskolings-kategorien, skriver Østervangskolen i en pressemeddelelse.

Ella Mai Behr og Olivia Berninger var til præmieoverrækkelse til Science EXPO i København og kom hjem efter en oplevelsesrig dag med en check på 3000 kr til klassekassen. Præmien blev overrakt af Hjerne Madsen (Peter Lund Madsen) og “Lakserytteren”, der var konferenciers.

Pigernes konkurrencebidrag var en tegning og beskrivelse af en potetørrer til hunde, der har en trykflade, der registrerer, når hunde står på den og suger snavs og vand væk fra poterne.

De øvrige finalister fra Østervangskolen i indskolings-kategorien var 4 grupper fra 0. årgang, 1 gruppe fra 1. årgang og hele 8 grupper fra 3. årgang. I alt 13 finalister fra indskolingen. Dette er helt fantastik, idet der i hver kategori kun udvælges 20 finalister. Fra udskolingen deltog der 4 grupper og alle 4 grupper var med i finaleopløbet i kategorien 7.-9. klasse. 

De mange finalister bliver fejret på skolen og får fine diplomer fra Min Vildes Ide.

Eleverne har lavet forslag til mangeartede opfindelser. De har bl.a. lavet opfindelser til affaldssortering, at få strøm ud af gylle, transplantation af kropsdele, vinduespudse-robotter til skyskrabere og selv-opladelige el-cykler samt en masse andre gode ideer.

Arbejdet med ”Min Vildeste Ide” fandt sted tilbage i januar måned, hvor mange klasser arbejde med at få sjove, gode og innovative ideer til løsning af problemer, de enten kender fra deres egen hverdag eller fra større udfordringer i deres omverden. De skulle derefter illustrere og beskrive opfindelserne på en naturvidenskabelig måde. At slutmålet med arbejdet er deltagelse i en konkurrence, gør eleverne ekstra motiverede.

Sidste år var det også 2 elever fra Østervangskolen, der løb med 1. pladsen, ligesom flere finalister kom fra Østervangskolen

Se mere om Min vildeste ide lige her

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler