24. maj 2024

Bente og Wendie: Det lå ikke i kortene at vi skulle arbejde sammen

Dette er første artikel i en mindre føljeton, hvor vi sætter fokus på virksomheder, hvor det primært er familiemedlemmer der arbejder sammen. Vi stiller spørgsmålene om, hvordan det er at arbejde tæt sammen med dem, som man er i familie med.

Rundt om i Hadsten er der en del virksomheder, der er drevet af familier, i forskellige versioner, og nogle af dem stiller vi i den kommende tid fokus på. Fordi hvordan er det egentligt at arbejde sammen med sin ægtefælle, søskende eller som i det her tilfælde, mor og datter, Bente og Wendie i Byens Frisør?

”Det lå ikke i kortene at vi skulle arbejde sammen, fordi oprindeligt ville Wendie være guldsmed, men da det er et fag, hvor der er begrænset med arbejde, så fik jeg hende overtalt til at vælge noget andet, og så blev det frisør i stedet. Jeg havde dog ikke tænkt, at det var i Byens Frisør hun skulle være hos, så til en start var Wendie ude med ansøgninger til saloner i området”, fortæller Bente Frederiksen.

Den søgning skulle vise sig at være tæt på umulig, og efter over 200 ansøgninger med ingen respons eller afslag, blev de to enige om, at det nok godt kunne gå an, at blive lærling i mors biks.

”Jeg synes ikke det var helt optimalt, at hun skulle starte her, men vi blev enige om, at det nok godt kunne gå. Jeg sagde også til hende, at ”nu skal du ikke blive besværlig og alt for teenage-agtig”, men det er bare gået rigtig godt, selvom der jo hen ad vejen har været lidt småting som vi har været uenige om, men så har jeg slået i bordet og sagt, at det er min biks”, kommer det med et grin fra Bente, mens Wendie griner med og nikker.

Bente og Wendie i deres baglokale, hvor de lige kan få hvilet benene i løbet af dagen, der ellers primært består meget af stående arbejde

Wendie havde heller ikke lige forestillet sig, at hun skulle ende i Byens Frisør, men havde ikke betænkeligheder ved at starte i lære med mor som læremester, da det viste sig, at lærepladserne ikke hang på træerne. 

”Jeg synes det har gået rigtigt godt, og at vi har fået det til at fungere på en god måde. Nu ved de fleste godt, at vi er mor og datter, men jeg føler at vi er gode til at opretholde en professionel linje når vi er her, så det ikke bliver alt for familiært. Jeg accepterer også fuldt ud, at det er hende der har det sidste ord, men føler også at hun (Bente, red) er god til at lytte og lade min inputs komme igennem. Det var faktisk kun, da jeg var på frisørskole, at der var nogle af de andre, der undrede sig over mit valg, fordi ellers har jeg ikke hørt noget dårligt om min beslutning”, siger Wendie.

Er klar til at overtage om nogle år

Bente har været indehaver af salonen siden 2007, og har næste år 40 års jubilæum i salonen, og kan ikke helt løbe fra, at hun om ikke så mange år, begynder at trappe ned, men så er Wendie klar til at overtage.

”Vi har ikke aftalt noget endeligt, og meget kan jo ændre sig, men som det ser ud nu, så kunne jeg godt tænke mig at overtage salonen på sigt. Jeg trives godt i Hadsten, og min korte drøm om at ende i London i en fancy salon, blev hurtigt aflivet af et besøg derovre. Det er alt for stort og vildt til mig, så jeg tror jeg bliver her”, lyder det ærligt med et smil fra Wendie, hvorefter Bente tilføjer:

”Jeg håber da, at jeg kan fortsætte i en seks-syv år endnu, måske på nedsat tid til sidst, så jeg stadig har min gang i salonen, og kan være med til at lave en glidende overgang, så Wendie kommer godt i gang som selvstændig”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler