14. juli 2024

Gotfredsen: Hadsten lever for evigt i mig

Her på ByensNyt.dk vil vi løbende tale med folk, som på den ene eller anden måde har 8370 i blodet. Vi gør det både i små historier, og så gør vi det også i de lidt længere historier. Sørine Gotfredsen tilhører sidstnævnte kategori.

Hun er født og opvokset i Hadsten, men flyttede fra byen i 1993, hvorefter der har stået København på resten. Alligevel betyder Hadsten stadig en hel del for præst, debattør, forfatter og journalist Sørine Gotfredsen. Faktisk så meget, at hun i sin lejlighed på Frederiksberg har et Danmarkskort hængende, hvor der er en rød ring rundt om Hadsten. Og når man taler med hende omkring Hadsten, så er man slet ikke i tvivl om, at byen har printet sig dybt i hende.

”Hadsten er jo min fødeby, her er jeg opvokset, og de rammer man kommer fra, de sætter sig jo i sindet for evigt, så Hadsten lever i mig for evigt”, siger hun og uddyber, hvad Hadsten var og er for en størrelse i hendes optik.

”Jeg er opvokset ved Granholt, så det var på en måde lidt på landet. På det tidspunkt var der ikke kolonihaver, kun skov og gartneren med marker, der dyrkede gulerødder og meget andet. Byen var så oppe på den anden side af Ringvejen, og her havde jeg så mit liv med venner og skole, og alt det sammenblandet med lyde, farver og huse, det sidder dybt i mig. Det der har været hele rammen omkring de første tanker, hvor man finder ud af, hvem man er og hvad livet handler om. Så når du spørger mig om, hvad Hadsten betyder, så tror jeg du kan spørge hvem som helst, hvad deres hjemby betyder for dem, fordi det betyder helt utroligt meget. Det virker som om, at man, som årene går, får det hele tilbage med dobbelt styrke, fordi det bare sidder så dybt i en”.

Sørine Gotfredsen har ikke længere familie i Hadsten og har derfor ikke på samme måde som tidligere en relation til byen, men da hendes mor ligger begravet på kirkegården ved Sct. Pauls Kirke, så kommer hun stadig forbi byen fra tid til anden.

”Min far flyttede fra byen for en tre år siden, så indtil da kom jeg jævnligt i byen for at besøge ham, men nu har jeg ikke på samme måde nogen ærinder i byen, så derfor bliver det ikke så tit mere, at jeg kommer til Hadsten. Min mor ligger begravet på kirkegården ved Sct. Pauls Kirke, hvor jeg selv begravede hende for ti år siden, så derfor vil jeg altid komme til Hadsten for at kigge til graven. Men også fordi jeg synes, det er vigtigt, at man fysisk er i de rammer, man er vokset op i, da det for mig har betydet så meget, og derfor ville det være uendeligt trist ikke at komme forbi engang imellem”, siger Sørine Gotfredsen.

Anden del af interviewet med Sørine Gotfredsen kan læses her.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler