17. juni 2024

DJH donerer insekthoteller til Børnehuset Vesterskovvej

Den Jyske Håndværkerskole har doneret 11 insekthoteller til Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten. Insekthotellerne er bygget af brobygningselever, der har prøvet tømrerfaget af på DJH i brobygningsforløbet, som er en del af deres 9. klasse.

”Vi synes, det er et godt formål at give noget tilbage til både byen og naturen,” siger Kenneth Sjøberg Wolff, der er uddannelseschef på Træfagenes Byggeuddannelse.

”Vi har hele tiden fokus på ansvarlig bæredygtighed i vores arbejde, og vi synes, at det er en god investering at give insekthotellerne til et godt formål, hvor børn kan studere naturen helt tæt på – en natur, vi er dybt afhængige af på tømreruddannelsen,” siger han.

Hos Børnehuset Vesterskovvej er der stor glæde over, at man har fået de 11 insekthoteller, og de er nu blevet placeret på Granholt, hvor børnene har deres egne haver.

“Vi ønsker at lære børnene, hvordan man kan være med til at opretholde en sund økobalance, hvilket er grunden til, at vi har takket ja tak til insekthotellerne. Insekterne får et sted at søge ly i den kolde periode vi lidt er startet på, så de får et sted at overvintre og vi lærer hermed børnene at være søde ved de små dyr, samt at de hjælper os. Vi håber insekterne vil hjælpe os med at kontrollere skadedyr i børnenes haver, for eksempel ved at holde bladlus lidt under kontrol”, lyder det fra Anette Mathiesen, der er daglig leder af Børnehuset Vesterskovvej, i en mail til ByensNyt.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler