18. oktober 2024

ErindringsBio: Film, fællesskab og fortidsminder i Hammel

Fotorame i Hammel inviterer den 29. oktober til særligt filmarrangement.

Den 29. oktober 2024 slår Fotorama Hammel, i samarbejde med Det Danske Filminstitut og demensteamet i Favrskov Kommune, dørene op til en helt særlig biografoplevelse: ErindringsBio. Dette arrangement er designet til mennesker med let til moderat demens og deres pårørende, plejepersonale og frivillige. Det handler om at bringe minderne frem gennem kortfilm fra 1950’erne til 1980’erne og skabe et trygt og hyggeligt fællesskab.

Film der vækker minder

ErindringsBio byder på en samling kort- og dokumentarfilm, som varer omkring 30 minutter. Filmene er nøje udvalgt til at tage deltagerne med tilbage til en tid, mange husker, med billeder og scener, der kan bringe gamle minder frem. Dagens program består af tre film, der omhandler prinsesse Margrethes forlovelse, hendes bryllup med prins Henrik samt parrets statsbesøg i Canada i 1967. Efter filmene får deltagerne udleveret en folder med billeder, som kan bruges som udgangspunkt for en snak om det, man lige har set.

En hyggelig eftermiddag i godt selskab

Efter filmforevisningen fortsætter hyggen i Café InSide, hvor der serveres kaffe og lagkage. Her vil deltagerne få mulighed for at tale om filmene og de minder, de måske har vækket, i et afslappet og trygt miljø.

Praktisk information

Arrangementet finder sted den 29. oktober kl. 14 i Fotorama Hammel, og tilmelding er nødvendig senest den 24. oktober til demenskonsulent Jannie Buhl Jensen. Deltagelse koster 25 kr. pr. person, hvilket dækker forplejningen. Med en begrænset deltagerkapacitet er der skabt en tryg ramme, hvor alle kan føle sig godt tilpas og nyde en nærværende biografoplevelse.

Så hvis du eller en du kender kunne have glæde af en filmoplevelse, der vækker minder og inviterer til samvær, er ErindringsBio et oplagt valg.

Mikkel Clausen
Mikkel Clausen
Mikkel Clausen har sin uddannelse fra Aarhus Universitet, hvor han har studeret Engelsk og Film og Medier. Ved siden af tjansen hos ByensNyt er han musikanmelder hos musikmagasinet GAFFA. Mikkel er fra Ølholm, men bor til dagligt i Aarhus.

Relaterede artikler

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her