18. oktober 2024

Spændende efterårsferie i vente hos Favrskov Bibliotekerne

I efterårsferien byder Favrskov Bibliotekerne indenfor til alverdens aktiviteter.

Efteråret står for døren og for mange børnefamilier er dét lig med efterårsferie. Således er i år ingen undtagelse. Ferie betyder hyggelige aktiviteter og fridage – igen i år slår Favrskov Bibliotekerne dørene op for netop det. Hadsten Bibliotek, Hammel Bibliotek, Hinnerup Bibliotek og Ulstrup Bibliotek danner rammerne for en fantastisk efterårsferie – hele ugen fra den 12. oktober – 20. oktober. Det er, blandt meget andet, muligt at små eventyrlige ting i de bemandede kreaværksteder, som i øvrigt er bemandede i hele den almindelige åbningstid.


Der sker alt fra tegning af levende kæmpesnegle til rummission på Hammel Bibliotek. Traditionen tro bydes der ligeledes op til Æbledage, hvor man kan få presset most af sine egne æbler. 2024 har været et usædvanligt godt æble-år, og høsten skal jo nødigt gå til spilde! Så hvis ikke du ved, hvad du skal bruge de overmodne og nedfaldne æbler, er her chancen du ikke må misse. Æblepresseriet er en del af bibliotekernes fokus på bæredygtighed – et tiltag der yderligere understøttes af andre aktiviteter. Danmarks Naturfredningsforening kommer og hjælper med tilblivelsen af redekasser og insekthoteller – til både fugle, flagremuse og havens øvrige kryb. Derudover kan du også lære hvordan man komposterer både mad og haveaffald.

Det fulde program kan findes på http://www.favrskovbib.dk




Mikkel Clausen
Mikkel Clausen
Mikkel Clausen har sin uddannelse fra Aarhus Universitet, hvor han har studeret Engelsk og Film og Medier. Ved siden af tjansen hos ByensNyt er han musikanmelder hos musikmagasinet GAFFA. Mikkel er fra Ølholm, men bor til dagligt i Aarhus.

Relaterede artikler