13. juli 2024

Ane Hejlskov Larsen udnævnt til professor ved Aarhus Universitet

Siden 1998 har Ane Hejlskov Larsen været lektor i museologi ved Aarhus Universitet, men siden i lørdags har hun kunnet kalde sig professor samme sted på samme felt.

Professoratet i museologi ved Aarhus Universitet er det første af sin slags i Danmark og Ane skal bidrage til nye forskningsinitiativer i forhold til det museologiske område og miljøet på instituttet og Aarhus Universitet samt tage initiativ til internationale forskningspartnerskaber. 

Museologi dækker over et bredt felt inden for, hvor metodiske og teoretiske spørgsmål om kultur, natur og kunst og deres betydningsdannelse – her under menneskets og samfundets indflydelse på denne proces – rejses og udforskes.

Ane bor i Hinnerup sammen med sin mand, Michael Hejlskov Jacobsen, og har derudover to voksne sønner der er bosat i Aarhus. Her på ByensNyt har vi, fra tid til anden, også glæde af Anes kompetencer, da hun er tilknyttet som skribent.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler