20. juli 2024

Børnehuset Elmegården har fået en Krible-Krablehave

Børnehuset Elmegården i Hinnerup fejrede i går 42-års fødselsdag, og samtidig brugte de den festlige anledning til at indvie institutionens nye krible-krablehave. Til haven har de fået 21.000 kroner fra Friluftsrådets midler til friluftsliv.

Ved det gamle bøgetræ på legepladsen i Elmegården er den nye biodiversitetshave ved at vokse op, og i går klippede Linda Hellegaard Andersen, daglig leder, snoren ind til haven.

“Vi har et aktivt forældreudvalg, der har talt for at etablere en biodiversitetshave, da den byder på mange pædagogiske elementer og viden om dyrs levesteder og planternes egenskaber. Helle, der har et barn i børnehaven, har været drivkraften i at søge midler fra Friluftsrådet, og hun har samtidig lavet et plan for, hvilke planter der skal være i haven”, fortæller Linda Hellegaard Andersen til Favrskov Kommunes hjemmeside.

I haven er der blandt andre plantet solsikker, lavendler, timian, solhat, valmue, bjergmynte og vild gulerod. To sommerfuglebuske markerer indgangen ved rækken af fliser, som børnene har været med til at male på.

Du kan læse hele historien og se mange fine billeder på kommunens hjemmeside.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler