20. juli 2024

Fantastisk tilslutning til Hinnerup Byfest

Vejret viste sig fra sig gode side og byen bakkede flot op om Hinnerup Handes byfest lørdag formiddag.

Foran Claus Hvss var der opstillet skaterramper, hvor byens børn kunne teste deres bmx cykler og løbehjul og det så ud til at være et hit.

Samtidig var parkeringspladsen ved Super Brugsen omdannet til en markedsplads med boder, telte, hoppeborg og masser af udendørs legeaktivteter for hele familien.

Klovnen Alfredo underholdte børnen med trylleri og sjov og det vakte begejstring hos de yngste.

Hinnerup Garden skabte stemning med bl.a. et særdeles velspillet ABBA-potpourri og lige herefter kunne man i teltet få gåsehud, hvis man nød den lokale talentfulde Kristina Lynggaard flotte stemme i numre som bl.a. Sanne Salomonsens “Jeg i live” og Albertes “Lyse nætter.”

De lokale forretninger havde smagsprøver og konkurrencer og der var rigtig god stemning overalt på pladsen.

ByensNyts udsendte mødte en sporty-klædt Jan Labich, der til daglig er filialdirektør i Djurslands Bank, men som i dagens anledning havde taget sommertøjet på.

“Jeg glæder mig over vejret og endnu mere over de mange der har valgt at bakke op om vores byfest. Vi er jo i realiteten ikke så mange til at arrangere festen, så det handler jo om at lave nogle aktiviteter, som ikke kræver det store mandskab og i stedet for at sprede det ud i hele midtbyen har vi valgt at lægge det hele sammen for at skabe en mere intim stemning og det synes jeg vi er lykkedes godt med” sagde Jan Labich, hvorefter han tog kampen op med et par drenge ved bordfodboldbordet.

Djurslands Bank havde selv taget et lykkehjul med, hvor de opfordrede e forbipasserende til at dreje en gang på hjulet for at se om man var heldig at vinde en præmie.

På den anden siden gaden havde en flok gang i udendørs pandekagebagning mens børnene på parkeringspladsen myldrede rundt ved hoppeborgen og legeaktiviteterne.

Det kræver ressourcer, når man skal have en byfest op at stå men efter deltagerne at dømme, så det ud til at være en stor succes hos både store og små.

Man kan med den flotte opbakning kun håbe, at Hinnerup Handel har mod på og lyst til at gentage succesen til næste år. Godt gået.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler