14. juli 2024

Fokus på demens i Favrskov i denne uge

I denne uge er der fokus på demens over hele landet, og i den forbindelse får mange af kommunens erhvervsdrivende med kundekontakt besøg af demenskonsulenter, der blandt andet fortæller om demenssymbolet.

Hvis man er dement, har man mulighed for at bære demenssymbolet, som er et mærke med to hænder på, og i denne uge bliver der så slået et slag for dette mærke, så de forretningsdrivende ved, at når de ser en person med dette mærke, så har de at gøre med en dement.

“Mærket og de gode råd om at tage kontakt, tale tydeligt og være tålmodig skal ud at leve, så både erhvervsdrivende og borgerne kan give den demente en ekstra håndsrækning. Demenssymbolet med de to hænder blev introduceret sidste år, så mange er først nu ved at finde ud af, hvad det betyder, siger Pernille Remiga Kynde Bendtsen, der er demenskonsulent, til Favrskov Kommunes hjemmeside.

Pernille var forbi blandt andet Bagergården i Hinnerup, og her var man ikke klar over, at mærket fandtes, og har nu informeret sit personale omkring symbolet, så de ved, hvordan de skal agere, hvis en dement besøger butikken.

“Vi har mange forskellige kundetyper, der kommer i butikken, og de skal ofte håndteres forskelligt. Det snakker vi om i personalegruppen, og det er vigtigt i oplæringen af nye medarbejdere. Vi er på mange måder en institution i byen, hvor folk er kommet igennem mange år, og mange kender vores familie og vil gerne snakke. Men det er også et sted, hvor det indimellem går hurtigt med ekspeditionerne, så pigerne bag disken skal være opmærksomme, og der kan de tre råd fra plakaten være gode at huske på”, lyder det fra Anders Pedersen, der ejer Bagergården i Hinnerup.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler