20. juli 2024

13. dec: Der har været nok at se til for Hammel Boghandel i år

Forandring fryder og det ordsprog kan de om nogen tale med om i Hammel Boghandel. Ved årsskiftet skiftede de butikskæde fra Bog & Idé til Kon-tur, og i november åbnede Niels Peter og Co. så en legetøjsbutik, lige ved siden af boghandlen.

Kon-tur kæden er endnu ikke så kendt som Bog & Idé, men der ligger faktisk ganske mange butikker i Danmark, og kæden er sågar også repræsenteret på Færøerne, hvor der er tre butikker.

“Vi startede året d. 1/1-2020 med at skifte kæde fra Bog & Idé til Kon-tur. Alle kender Bog & Idé, men det er ikke så mange der kender til Kon-tur kæden. Der var faktisk 20 butikker der lavede skiftet på samme dato til Kon-tur, bl.a. Hammel Boghandel, Hinnerup Boghandel og Bogormen Hadsten. Så i Favrskov er der kun Kon-tur boghandlere i dag”, fortæller Niels Peter til ByensNyt og tilføjer:

“Kon-tur kæden er en boghandlerkæde og en legetøjsbutikskæde. Der er mere end 65 Kon-tur butikker i hele kongeriget i dag med landsdækkende bytteservice, men hver butik er unik, da vi hver især vælger vores eget sortiment”.  

Der bliver stadig solgt mange bøger, også i 2020, og det er tre vidt forskellige genre, der topper bestseller liste. Det er såmænd en helt lokal bog, der indtager førstepladsen, mens nummer to er en af årets mest diskuterede udgivelser.

“Den klart mest sælgende bog er “Folk fra Hammel-kanten 2”, hvilket den første også var. Derefter kommer Højskolesangbogens 19. udgave, og på en tredjeplads er der kamp til det sidste mellem Barack Obamas “Det forjættede land” og Sara Blædels “Den tavse enke”. Så det er meget forskellige typer bøger, som der bliver solgt flest af i år i Hammel. Bestselleren Folk fra Hammel-Kanten 2, er udgivet af Hammels lokale forlag AKKA, som består af frivillige. Det er et flot stykke arbejde de frivilligt gør, og jeg er glad for at se at det lykkes med et så godt resultat”

27. november slog Niels Peter dørene op til Hammels nye legetøjsbutik, der ligger i Skoringens gamle lokaler, og det er en gammel drøm, der nu går i opfyldelse, at udvide med legetøj.

“Jeg har altid haft legetøj i boghandlen, men manglet nok plads til legetøjet, så da muligheden endelig bød sig med mere plads, slog vi til, og er nu åbent med masser af legetøj til julegaverne. Vi havde faktisk planlagt at vi ville have masser af legetøj, og havde i januar 2020 tilmeldt os til Kon-turs legetøjs julekatalog, og kon-turs boghandler julekatalog. Bøger, brætspil og Legetøjs er altid godt til jul, og december er en dejlig tid. Og at have fået mere plads, er vi rigtig glade for i denne tid”, fastslår en glad Niels Peter. 

.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler