20. juli 2024

Er lokal elproduktion vejen til et bæredygtigt Favrskov?

Borgerenergifællesskaber, lokal elproduktion, lokale energifællesskaber, landsbyenergi – kært barn har mange navne. Kom til info-aften og hør mere om, hvordan helt lokalt produceret el både kan støtte den grønne omstilling og sikre en mere stabil energiforsyning i Favrskov i fremtiden.

Danmark skal drives af el i fremtiden, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Men hvordan sikrer vi, at der er el nok til at både private hjem, virksomheder, skoler og mange andre i Favrskov Kommune? Et af svarene kan være, at lokalområder bygger deres egne energi-anlæg.

Vil du høre mere om, hvordan man kan starte en lokal energiproduktion? En gruppe energi-engagerede borgere og politikere arrangerer en info-aften i Klimaugerne, hvor du kan blive klogere på, hvad det vil sige at starte et energifællesskab og hvordan man helt konkret har gjort i Brenderup på Fyn.

På aftenen kommer HC Jørgensen fra Sol over Brenderup på besøg og fortæller om, hvordan en lille landsby på Fyn fik deres eget solcelleanlæg. Kristian Borch fra Aalborg Universitet har i årevis forsket i energifællesskaber og vil stille skarpt på rammerne og fremtiden.

Lokal elproduktion har mange fordele. Det er bedre for klimaet og i usikre tider giver det større tryghed, at man ikke er afhængig af situationen i andre lande, når man tænder for radiatoren eller stikkontakten.

Læs mere om arrangementet på favrskov.dk/klimauger.

Tidspunkt: Onsdag d. 30 marts kl. 19.00-21.00

Sted: Skjød Forsamlingshus, Bygaden 25, Skjød, 8450 Hammel 

Tilmelding: Senest 29. marts til Stine Lykke Holt på stlh@favrskov.dk

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler