17. juli 2024

Hammel Billedskole fejrede Billedkunstens Dag

På Søndervangsskolen i Hammel summede billedkunstlokalet af liv, da 50 børn fra 2. årgang om formiddagen d 15/3 prøvede kræfter med ”Viklerier”.

Hammel Billedskole var taget ud på skolen i anledning af Billedkunstens Dag 2023 og fik hele formiddagen besøg i skolens værksted af de forskellige klasser på skift.

Indimellem blev der helt stille, fordi koncentrationen var i top og mange udbrød spontant, at det her er virkelig sjovt. Nogle var helt ustoppelige og nåede at lave to eller tre ”Viklerier”. Selv de travle folkeskolelærere blev helt opslugt af håndens arbejde og det, der voksede frem under fingrene.

Over middag drog de to undervisere fra Hammel Billedskole videre til Skovvangsskolens SFO.

Her ventede 30 børn fra 2 og 3. klasse, der var klar til at gå i gang. Flere børn valgte at arbejde helt uden pause i de to timer besøget varede. En dreng blev tilmed så ivrig, at han rystede over hele kroppen.

SFO´en har besluttet at arbejde videre med ”Viklerierne” efter påske for at give flere børn mulighed for at lave deres små billeder. Til sidst skal alle ” Viklerierne” monteres af Billedskolen på plader, der efterfølgende skal hænges op på hver af de to skoler.

Denne dejlige oplevelse fik børnene fordi Favrskov Kommunes billedskoler i Hammel, Hadsten og Hinnerup inviterede til ”vikle-workshops” i anledningen af Billedkunstens Dag d 15/3 23. Målgrupperne for aktiviteterne var forskellige fra by til by – men indholdet på de mange workshops er det samme: Viklebilleder i garn inspireret af væver og tekstilkunstner Astrid Skibsted. Et viklebillede er en lille plade, om hvilken man, på kryds og tværs, vikler garn i forskellige farver og kvaliteter så fine mønstre opstår. 

Billedkunstens Dag er en landsdækkende årlig begivenhed der fejres af alle aldersgrupper i hele Danmark. Over alt i landet afholdes større og mindre arrangementer, som på vidt forskellige måder fejrer billedkunsten og er med til at synliggøre kunstens mangfoldighed. 

Nogle drenge fra 3. klasse, der udtalte at ”de kunne ikke finde ud af at strikke” opdagede, at det var både hyggeligt og spændende at lave viklebilleder, hvor de både mestrede teknikken og fik gode oplevelser med at sætte farver sammen. 

Og det er netop målet med Billedkunsten dag: at åbne forskellige målgruppers øjne for de gode oplevelser man kan få med billedkunst-aktiviteter.

Foto: Favrskov Billedskole
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler