13. juli 2024

Kom til info-aften om Landsbyenergi i Skjød

Som et led i Klimauger 2022 i Favrskov kan du onsdag d. 30. marts komme til et spændende arangement i Skjød Forsamlingshus.

Over hele landet skyder lokale energifællesskaber op. Fremtidens energiproduktion skal være vedvarende, og hvis vi ikke skal trække højspændingsledninger på tværs af landet, skal noget af energien produceres lokalt. Kom til info-aften og hør mere om, hvordan I kan gøre jeres lokalområde mere bæredygtigt med lokal energiproduktion.

På aftenen får vi besøg fra ”Sol over Brenderup”, hvor en landsby er gået sammen om at sætte et solcelleanlæg op. Du kan høre mere om deres projekt og stille spørgsmål.

Vi får også besøg af Kristian Borch, lektor ved Aalborg Universitet, som forsker i borgerdrevne energifællesskaber. Han deler ud af mange års erfaringer med organisering, etablering og meget andet.

Sidst, men ikke mindst kan du høre om mulighederne for at komme i gang med jeres eget lokale energiprojekt – der er både mulighed for at få støtte af arbejdsgruppen og blive klogere på, hvor man kan søge penge til opstart af projekter.

Program:

Kl. 19.00: Velkommen ved arbejdsgruppen og kort indlæg fra Dennis Jensen, Natur og Miljøchef, Favrskov Kommune

Kl. 19.15: Kristian Borch, lektor ved Aalborg Universitet: Hvordan kan lokal elproduktion være med til at løse klimakrisen?

Kl. 19.45: Pause – Kaffe og kage

Kl. 20.00: HC Jørgensen, Sol over Brenderup: Hvordan fik Brenderup sit eget solcelleanlæg i samarbejde med kommunen?

Kl. 20.30: Arbejdsgruppen fortæller om muligheder for støtte til at opstarte egne projekter. Efterfølgende er der åbent for spørgsmål og dialog med oplægsholderne.

Arrangør: Arbejdsgruppen for landsbyenergi – en gruppe af lokale ”energi-entusiaster”, der vil dele de gode eksempler på lokale energifællesskaber fra hele landet

Sted: Skjød Forsamlingshus, Bygaden 25, Skjød, 8450 Hammel

Tidspunkt: Onsdag d. 30. marts kl. 19.00-ca. 21.00

Pris: Gratis – husk tilmelding!

Tilmelding: Senest tirsdag d. 29. marts til Stine Lykke Holt på stlh@favrskov.dk

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler