20. juli 2024

Tæt på to millioner kroner samlet ind til forsamlingshuset i Svenstrup

Tidligere i dag bragte vi her på ByensNyt en artikel omkring indsamlingen til Svenstrups nye aktivitetsplads. Der var bare lige det problem, at det faktisk var indsamlingen til byens forsamlingshus som det egentligt skulle have handlet om, da det er her man har fået samlet godt to millioner kroner sammen.

Når man laver fejl, så skal man hurtigst muligt få rettet op på dem, og det gælder selvfølgelig også for ByensNyt. Vi havde i farten overset i et opslag på Facebook, at det handlede om Svenstrup Forsamlingshus, hvor Birgit Bach-Valeur har samlet 1,775 millioner kroner ind via fonde, heriblandt Nordea Fonden, LAG og Liv & Land, og IKKE Svenstrups aktivitetsplads, som Birgit Bach-Valeur også har været fundraiser på. Vi havde ganske enkelt overset, at der i den dynamiske by ved Hammel, simpelthen er to fantastiske projekter i gang på samme tid.

Ombygningen indeholder blandt andet ny indgang, så det bliver lettere og mere sikkert at komme ind for gangbesværede. Den oprindelige indgang er på forsiden af bygningen, mens den nuværende er på siden af forsamlingshuset. Efter planen kommer indgangen fremover til at være på bagsiden af huset, væk fra Viborgvej. Her ud over skal man have lavet nye toiletfaciliteter, blandt andet i forbindelse med, at man nedlægger den gamle scene, som ikke længere bruges. Herudover laves der også flere energioptimerings-tiltag i forbindelse med ombygningen.

Foto: Birgit Bach-Valeur

Som tidligere omtalt her på ByensNyt, så har man også igangsat et stort projekt i Svenstrup, også med Birgit Bach-Valeur som primus motor, hvor man vil omdanne det gamle stadion og klubhus til en aktivitetspark for hele området. Sådan et projekt koster penge, og det har Birgit Bach-Valeur i den grad været god til at ansøge diverse fonde om, og her endte beløbet på 1,1 millioner kroner.

Sidste år i september talte vi med Birgit i forbindelse med et byløb i Svenstrup, og dengang havde man samlet godt en million kroner sammen. Her fortalte hun om planerne for projektet, som man er godt i gang med allerede nu.

“Vi har fundraiset godt en million kroner til forskellige ting her på Svenstrup Stadion, hvor vi blandt andet kommer til at lave en legeplads, en petanquebane, en bålhytte og to shelters samt en lille dam. Det jord man graver ud, skal bruges til at lave noget kupering bagerst på pladsen, hvor der kommer træer og bærbuske, og så får vi også lavet en Panna-bane, som er en lille indhegnet fodboldbane, hvor tre-fire kan spille, så der er gang i ret mange ting. Det bliver lækkert når det står færdigt, og noget helt andet, end det vi har nu”, fortalte Birgit Bach-Valeur dengang, og nu er det altså lykkedes hende at samle yderligere 775.000 kroner sammen.

Det er Svenstrup Borgerforening der står for projektet, der, hvis alt går vel, står klar i løbet af 2024.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler