I fredags havde Café Inside i Kulturhus InSide inviteret til whiskysmagning med den danske producent Stauning, og det var der mange der syntes lød så interessant, at de havde købt en billet til arrangementet.

Aftenen bød også på Ost og Pølsebord undervejs mellem de mange forskellige whiskyer der skulle smages på. Det var sommelier og whiskykender, Martin Nørmark, der guide de fremmødte igennem aftenen, til stor begejstring.

Der blev smagt på hele syv forskellige whiskys fra destilleriet i Stauning, tæt på Skjern, der i sin tid startede ud som et hobbyprojekt. Det viste sig dog hurtigt, at de var ret gode til at lave whisky, hvilket har gjort, at de hen over årene er blevet særdeles anerkendte, ikke blot i Danmark, men også i resten af verden. De producerer godt 600.000 liter whisky af forskellig slags hvert år, hvoraf en stor del bliver solgt til udlandet.

Whiskysmagning er endnu et nyt tiltag i Café Inside, der i år også har haft Vinfestival og Ølsmagning på plakaten, og som har endnu en ølsmagning på programmet til oktober.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.