Udsat 101-året for genforeningen, Lyngå Præstegård

Dato/klokkeslæt
Dato: 18/04/2021
Kl.: 14:00 - 16:00

Sted
Lyngå Præstegård


“Da Nordslesvig blev til Sønderjylland” ved Nis Boesdal – og sønderjysk kaffebord dertil 100-året for Danmarks Genforening skulle også have været markeret i Lyngå, men så kom Corona, og hvad vi troede, vi kunne udskyde til efteråret, måtte udskydes endnu.

Engang. Derfor fejrer vi til foråret 101 års jubilæum! Så kom og drik søndagens eftermiddagskaffe i konfirmandstuen og hør Nis Boesdal fortælle hele historien. Selv skriver han: “Der er ingen, der gider høre en historie om to, der mødes, bliver forelskede, forlovede, gift, får tre dejlige børn og et parcelhus i en forstad, hvor de lever lykkeligt til deres dages ende. Der skal være noget modstand, intriger, fjender, bedrag, utroskab og ikke mindst: kærlighed og grådighed. Historien om Nordslesvigs genforening med Danmark har det hele og lidt til. Grådigheden førte os ind i påskekrisen, kongen afsatte regeringen og genindførte enevælden i Danmark – selvom det kun var for 27 timer. Og historien ender lykkeligt med en hvid hest, der tissede i bukserne – og et stort sønderjysk kaffebord i Lyngå 101 år efter.” Eftermiddagen er gratis, men af hensyn til kaffebordet er der tilmelding senest fredag d. 9. april til Bjørn Anthonsen på tlf. 2089 0739.

 

Charlotte Elgaard
Charlotte Elgaard går i 3. g på Favrskov Gymnasium og er ansvarlig for at opdatere kalenderen på ByensNyt. Hvis du har et arrangement som du gerne ser i ByensNyts kalender er du velkommen til at sende den til redaktionen, så ser vi på det.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her