22. oktober 2024

Fem scan-selv kasser afløser et enkelt kassebånd i Kvickly

Har man været forbi Kvickly Hadsten i den forgangne uge, så vil man uden tvivl have have bemærket, at der er blevet lavet om i området, hvor man skal betale for sine varer.

Her har Kvickly nemlig erstattet et enkelt kassebånd, og i stedet givet mere plads til scan-selv kasser, således at der nu er hele syv af disse. Der er stadig to almindelige kassebånd, et på hver side af af scan-selv området, så det er selvfølgelig stadig en mulighed, at betale på den traditionelle måde.

“Det skal være lettere og hurtigere at komme igennem Kvickly, når man skal betale for sine varer, og derfor har vi nu erstattet en enkelt kasse med fem scan-selv kasser, således at vi alt har syv scan-selv kasser. Man kan stadig benytte de almindelige kasser, hvis man for eksempel har mange varer, eller bare gerne vil gøre som man altid har gjort, så er der også mulighed for det”, fortæller Mads Sørensen, der er varehuschef i Kvickly Hadsten, og tilføjer:

“Man behøver ikke længere at bruge vores app, hvis man vil scanne sine varer selv. Bare man har et betalingskort, så er alt godt. Har man mange varer, så kan man med fordel scanne undervejs, men her kræves det dog, at man bruger vores app som frit kan downloades. Scanner man undervejs, kan man gå ud af butikken, når man er færdig med at handle, helt uden at skulle stå i kø”.

Han understreger, at det ikke er en spareøvelse, men at man forsøger at følge med tiden samt frigive ressourcer til andre dele af butikken. Allerede efter den første uge med markant flere scan-selv kasser, har Kvickly oplevet en øget aktivitet i forhold til at kunderne selv scanner deres varer.

“Som det ser ud lige nu, så er 50 procent af vores salg via scan-selv, så det er vi ganske godt tilfredse med. Det er især de yngre der har taget det til sig, men det kommer stille og roligt i forhold til seniorerne. Vi har i hele september flere medarbejdere i området, så man kan få hjælp til at komme i gang, og vi oplever at kunderne ret hurtigt forstår konceptet og tager det til sig”.

Man kan stadig ikke bruge sin flaskebon i scan-selv kasserne, men håbet er, i følge Mads Sørensen, at der snart kommer en løsning på dette.

“Jeg ved at der arbejdes på, at lave en unik stregkode til flaskebonner, således at man kan bruge den i scan-selv. Det er klart en svaghed i dag, at man skal over i kiosken efterfølgende, hvis man har en flaskebon, så jeg håber meget på, at der kommer en god løsning på dette problem”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler