22. oktober 2024

Helle runder 20 år som selvstændig – og er klar til mange flere

På søndag har Helle Bandholtz-Madsen haft sin butik, Mrs. Jones, i 20 år, og det bliver i de kommende dage markeret. Til trods for, at hun har passeret de 60 år, så har hun ikke pensionstanker, og har tænkt sig at fortsætte mange år endnu.

Helle blev oprindeligt udlært i en guldsmedforretning i Odder, og efter nogle år i forskellige andre butikker, herunder tøj og skobutikker, stod det klart, at hun havde mod og lyst til at starte sin egen forretning. Noget hun bestemt ikke har fortrudt, og beslutningen var på mange måder lige til. Lokalet der stod tomt, havde gennem mange år huset en burgerbar, der dog brændte, hvorefter lokalet blev renoveret og lavet om til butikslokale.

“Jeg var ansat i den skobutik der i dag hedder Mette Sko, og da ejeren, Kirsten Sørensen, stoppede, besluttede jeg mig for at blive selvstændig med min egen butik. Lokalet her stod tomt, og da jeg samtidig syntes, at byen manglede en tøjbutik til kvinder, så var valget helt oplagt. Der var mange der mente, at jeg da ikke var rigtig klog, men jeg var sikker på, at der var brug for en butik som min, og det har jo så vist sig at være rigtigt”, konstater Helle smilende, og siger samtidig, at hun ikke havde overvejet andet end en tøjbutik, da tankerne omkring at blive selvstændig opstod.

Helle slog dørene op til Mrs. Jones den 1. september 2004, og har derfor prøvet lidt af hvert gennem de tyve år, heriblandt en finanskrise og coronakrisen, men intet af det har slået hende ud, nærmere tværtimod. Hun husker åbningen som i går, og siger, uden at blinke, at hun har nydt at gå på arbejde hver eneste dag.

“Selvom jeg nogen gange tænker, at det da nærmest lige var i går jeg åbnede, så er det jo efterhånden nogle år siden, og der er da sket en hel del undervejs. Jeg har oplevet diverse kriser, senest corona, og kan man overleve det, så vil jeg sige, at så kan vist overleve det meste. Der har ikke været én dag i de tyve år, hvor jeg har tænkt, at jeg godt gad lave noget andet, så jeg er altid glad når jeg åbner døren, og kommer der en dag, hvor jeg ikke har den følelse længere, så er det nok et tegn på, at jeg skal stoppe”, lyder det fra Helle der tilføjer:

“Som jeg har det lige nu, så fortsætter jeg i mange år endnu, og det er da kun, hvis helbredet svigter at jeg stopper lige foreløbigt. Jeg kan godt lide at arbejde og jeg elsker min butik, så, hvorfor skulle jeg stoppe?”.

“Går det ikke, så må jeg jo lukke igen”

Måske lidt overraskende for nogen, så havde Helle ikke gjort sig de store tanker om, hvor det ville være at blive selvstændig, da hun i 2004 besluttede sig for at byttede livet som lønmodtager ud med et liv som butiksindehaver.

“Jeg har faktisk aldrig tænkt på, hvordan det var at gå fra arbejdstager til arbejdsgiver. Dengang tænkte jeg bare, at det var helt naturligt at prøve det af, og sagde til mig selv at “går det ikke, så må jeg jo lukke igen”. Jeg tænkte ikke på, om det ville gå godt eller ej, det har det så vist sig efterfølgende, at det kom til at gå ganske fint, men jeg skænkede det ikke en tanke dengang”.

Hen over årene har der været en helt naturlig udskiftning af diverse mærker, men et par stykker, blandet andet 2-biz, har været med lige fra starten og indtil nu, og mens nogle kunder er blevet ældre, så er der også kommet en del yngre til, hvilket gør, at Helle har kunder fra midt i 30erne og langt op i 80erne.

“Under corona fik jeg lavet en del om i butikken, og fik i den forbindelse også en del nye mærker ind, hvilket har gjort, at vi tiltrækker en del yngre kvinder, så jeg vil sige, at gennemsnitsalderen på mine kunder nok er faldet de seneste år, hvilket jo på mange måder er godt. Det er blandt andet tilflyttere til byen der finder vej herned, og som glæder sig over det udvalg jeg har, så de ikke behøver at tage ud af byen, og det bliver jeg da både glad og stolt over”, siger Helle og tilføjer:

“Jeg føler at jeg har tøj til de fleste, og i dag har jeg også kunder der er i 80erne, og som sagtens kan købe det samme tøj som en på 40. Kunderne er i deres sind blevet yngre med tiden, og det har klart ændret sig de seneste år, hvilket jo virkeligt er positivt. Alder er bare et tal, så jeg vil sige, at jeg har tøj til kvinder fra 30 år og opefter, og noget for enhver smag”.

Fra torsdag bliver fødselsdagen markeret med gode tilbud, og fredag bliver alle sejl så sat ind. Her kommer der både pølsevogn, fadøl og livemusik foran butikken, og da byens handelsstandsforening samtidig holder Open by Night til klokken 20, så ser det ud til, at weekenden bliver skudt særdeles festligt i gang.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler