22. oktober 2024

Niels Beck kan fejre 10 år med Holion

Da august blev til september, kunne Niels Beck fejre hans virksomhed, Holion, der blev ti år. Et årti der har budt på mange opture, og fra blot at have været sig selv til en start, er der nu 11 ansatte i virksomheden.

Hvis du ikke er i markedet for at skulle have lavet en app, så er det langtfra sikkert, at du overhovedet har hørt om Holion. Niels og hans ansatte udvikler nemlig skræddersyede apps og programmer til virksomheder. Det har de gjort i nu ti år, og derfor var det nærliggende at høre lidt mere om, hvad Holion egentligt er for en virksomhed.

Vi satte derfor Niels Beck i stævne i deres kontor i Hadsten, for at få historien om, hvordan Holion kom til verden. Niels havde, da han startede virksomheden i 2014, ingen planer om, at der skulle være andre end ham i virksomheden, men planer er til for at blive ændret, og der skulle ikke gå mange år, før Niels havde de første ansatte i virksomheden, der i dag tæller 11 fastansatte og flere freelancere.

“Det var egentlig bare tanken, at Holion skulle være mig, der skulle være selvstændig konsulent, men ret hurtigt blev jeg nødt til at hyre nogle freelancere ind, for lige at kunne følge med. Hen ad vejen fandt jeg ud af, at det faktisk var lettere, hvis jeg fastansatte nogen af dem, så i 2020 var vi to fastansatte ud over mig, og herefter er det jo så gået ret stærkt, da vi er 11 ansatte i dag”, fortæller Niels til ByensNyt.

For halvandet år siden lancerede Niels så starti.app, som også laver apps, men hvor man i stedet for at lave en app helt fra bunden, blot konverterer sin hjemmeside og dets indhold til en app, som i princippet kan det samme som hjemmesiden. Det koster væsentligt mindre og er et standardprodukt, men er også til at komme til for penge. Hvor en app der skal bygges fra bunden, nemt kan koste mellem en halv til en hel million kroner, så kan man komme i gang for godt 100.000 med starti.app. Her skal man blot vedligeholde sin hjemmeside, som så overføres automatisk til app´en, mens en skræddersyet app, skal opdateres manuelt, men har så også væsentligt flere features.

“Det koster typisk under 100.000 kroner at få en app gennem starti.app, og så nogle løbende omkostninger for at vedligeholde den, så det er stadig et pænt beløb for mange, men i forhold til en skræddersyet app, så er det her noget mere overkommeligt. Vi har brugt rigtig meget tid den seneste periode, hvor der har været lidt stille i Holion, på at gøre produktet endnu bedre, og det er jo en af fordelene ved at have to virksomheder. Er der stille det ene sted, så kan vi give den lidt mere gas i den anden, og det fungerer ganske godt”.

Niels afslører, at Holion er i dialog med flere større virksomheder, både teleselskaber og forsikringsselskaber, som han håber falder på plads i nærmeste fremtid.

Holion har til huse lige over for Sundhedshuset Hadsten

Fra udvikler til sælgende direktør

I takt med, at Holion er vokset, så har Niels´ rolle også ændret sig. Han er stadig med på sidelinjen i forhold til at udvikle, men hans primære opgaver er bag skrivebordet som direktør. Han er også ansigtet udadtil, så det er også ham der skal sørge for, at ordrebogen forbliver godt fyldt op. En rolle han har skullet vænne sig til, men som falder ham mere og mere naturligt som tiden går.

“Jeg er jo nok ikke den fødte sælger, og er ikke god til at ringe op til folk for at få et møde i bogen, så det har vi nogle eksterne til at hjælpe os med. Jeg er til gengæld god til at netværke og deltage i konferencer og møder, hvor det er oplagt, og her falder jeg tit i snak med folk og får skabt en kontakt, der mange gange ender ud i et salg senere hen. Det er typisk lidt større virksomheder som vi henvender os til, netop på grund af prisen, og jeg tror faktisk ikke, at vi har en eneste kunde i Favrskov, til trods for, at vi jo altså har haft adresse i Hadsten i de sidste ti år”, fortæller Holion direktøren.

Holion startede ud med lokaler i Den Gamle Banegaard, hvorefter det blev til et kort ophold på Egevej, inden turen gik tilbage til Banegården, for så at slutte indtil videre i de nuværende lokaler på Vesselbjergvej, hvor der før var kiropraktisk klinik. Og så er der jo lige det med navnet Holion. Hvordan er man lige kommet på det navn i tidernes morgen?

“Navnet har faktisk 20 års jubilæum, fordi det opstod da jeg gik på universitetet. Her startede jeg et firma sammen med nogle andre studerende, hvor vi lavede nogle projekter for Randers og Silkeborg kommuner, og så skulle vi jo bruge et firmanavn. Vi skrev alle mulige forslag på tavlen, og på et tidspunkt stod der holistisk og innovation, og tager man starten af det første ord og slutningen på det andet, så står der Holion. Efter lidt søgninger på Google blev vi enige om, at det kunne alle både læse og udtale, og så gik vi med det. Efter nogle år lukkede vi virksomheden, og da jeg så nogle år senere skulle bruge et navn til min nye virksomhed, så tog jeg bare det, i stedet for at skulle opfinde noget nyt”, konstaterer Niels med et smil.

Holion fejrer de ti år med åbent hus fredag eftermiddag, hvor samarbejdspartnere, venner og familie er inviteret i lokalerne på Vesselbjergvej,

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler