22. oktober 2024

Vi håber bare, at vi når at komme først

Favrskov Kommune har godkendt en ny lokalplan om etablering af en dagligvarebutik i Ødum på ca. 1200 kvadratmeter men nu prøver Århus Kommune at spænde ben for planerne.

Århus Kommune skriver i et høringssvar, at den nye butik “væsentligt vil besværliggøre en lokal dagligvareforsyning i Spørring.”

Favrskov Byråd vil slå landsbyerne Ødum, Hadbjerg og Selling sammen til et såkaldt ‘lokalcenter,’ hvor der tillades op til 1475 kvadratmeter dagligvarebutik.

Århus Kommune ønsker imidlertid også at etablere en dagligvarebutik i Spørring helt ud til Randersvej og da der er under 1.500 meter mellem de to lokaliteteter vil der formentlig kun være plads til en butik i området.

“Vi håber virkelig bare, at vi kan nå at realisere planerne før Århus får deres planer godkendt” lyder det til ByensNyt fra Keld Sørensen, der står bag initiativet i Ødum.

“Det her har været længe undervejs. Jeg er barnefødt og er opvokset i Ødum og jeg ville bare gerne gøre noget godt for byen og det lokalområde, jeg er vokset op i. Jeg tænkte, at det ville være godt for hele HØST-området med nogle gode indkøbsmuligheder og det har undersøgelserne jo også vist” fortæller han “og borgerne i området tager rigtig godt imod det”. Derfor har han foranstaltet de mange undersøgelser, købt grunde op i området og fået lokalplanen godkendt.

“Det vil godt nok være ærgerligt, hvis det viser sig, at Århus Kommune kan tilbyde bedre vilkår for en dagligvarebutik end vi kan og jeg kan da godt forstå, at de dagligvareaktører jeg er i dialog med er en lille smule afventende indtil de ser, hvordan det hele ender” siger Keld Sørensen.

Århus Kommune skriver, at de i nogle år har planlagt for en byudvikling af Spørring, der blandt andet udlægger areal til en ny dagligvarebutik. “Og det er også rigtigt” siger Keld Sørensen. “Men Århus Kommune har aldrig haft planer om andet end en lille nærbutik i Spørring, før de hørte om vores planer i Ødum. Så det er nyt, at de nu også vil åbne en stor dagligvarebutik” fastholder han.

“Man kan godt føle sig lidt snigløbet efter alt det forarbejde vi har lavet. Men når det så er sagt, så er løbet jo ikke kørt og jeg håber meget, at vi snart får en aftale på plads, så alle borgerne i HØST-området kan få nogle gode indkøbsmuligheder, for det er jo det, der er hele årsagen til, at vi gik i gang” lyder den stadigt optimistiske meldig fra den altid positive Keld Sørensen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler