28. marts 2024

Jeg glæder mig altid til at komme hjem – hjem til Hadsten

Siden 2008 har jeg boet i Hadsten, der som by vokser år for år, men som også vokser på mig som person, og jeg føler mere og mere, at Hadsten er stedet hvor jeg hører til. 

Havde man spurgt mig, da jeg og min familie flyttede hertil, om vi ville blive boende her i mange år, så ville mit svar nok være gået på, at vi formentlig ville blive boende her så længe at vores børn var hjemmeboende. Det svar har flyttet sig en del siden da, og i dag vil jeg være ked af, at skulle sætte en udløbsdato på, fordi Hadsten er blevet meget mere end et sted, hvor jeg bor.

Jeg vil gå så langt som til at sige, at Hadsten, her hører jeg til og jeg har svært ved at se, hvad der skulle erstatte byen. 

Hvis man vil være lokal, er man nødt til at engagere sig på den ene eller anden måde, fordi ellers bliver byen bare der, hvor man spiser og sover, og det kan jo også være en prioritet, men jeg tænker, at man går glip af en masse gode ting, som venter lige uden for ens hoveddør. Det er ikke unikt for Hadsten, sådan er det over det ganske land, det skal bare dyrkes. 

I en tid, hvor Hadsten oplever et støt stigende befolkningstal, primært fra de større byer som Aarhus og Aalborg, så er det vigtigt at vi som by, står klar til at tage i mod de nye beboere, så man fra start føler, at her er man velkommen. Det har været en af missionerne med ByensNyt.dk, som jeg sammen med Jan Erik Elgaard, der ejer ByensNyt, lancerede sidste år i december. Vi vil fortælle de gode historier fra 8370 Hadsten, som der er i stort overtal, og være med til at skabe en platform, hvor man kan få overblikket over byens mange aktiviteter og muligheder.

I det år vi har været i gang med ByensNyt, har jeg selv fundet ud af, at der faktisk sker meget mere, end jeg gik og troede, og vi har fortalt den ene gode historie efter den anden, fordi det er heldigvis virkeligheden. De gode historier venter bare på at blive fortalt, og mange af dem, har ingen udløbsdato, de er også gode i morgen eller overmorgen. Det er ikke ”breaking news”, ingen gule banner, sladder eller sensationer. Hadsten er konstruktiv og god, det er i hvert fald sådan, jeg tænker.

Jeg har et stille håb om, at vi med vores skriverier og tilstedeværelse i byen, kan være med til at åbne folks øjne for, at de bor i en driftig, flot og indholdsrig by, der vil dem det bedste, og som bliver endnu bedre, hvis vi alle bakker op om det der sker.

Mange ved for eksempel ikke, at vi i Hadsten har et af landets bedste kvindelige håndboldhold, der lige nu ligger nummer et i 1. division. At vi har et kulturhus, hvor der er aktivitet fra morgen til aften. En biograf, der præsenterer alle de nyeste film, endda billigere end i Aarhus og Randers, der drives på frivillig basis, ligesom Café Snakbar i Østergade, hvor det kræver ildsjæle for at holde de hjul i gang, og det ser ud til, at der heldigvis bliver flere og flere af dem.

Når jeg engang imellem sniger mig ud af byen, f. eks til Aarhus, København eller ferie, så nyder jeg i fulde drag, at komme ud og få nye impulser, men jeg har i baghovedet, at jeg snart skal hjem til Hadsten igen, og jeg glæder mig altid. I mit tilfælde gælder ordsproget ”Ude godt, men hjemme bedst” i den grad, og jeg har hjemme i Hadsten.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler