22. oktober 2024

Efter nedrykning: Hadsten Håndbold vil hurtigt retur til 1. division

Sidste sæson endte i fiasko for Hadsten Håndbolds 1. divisionskvinder, der efter en flot sæsonstart røg ind i en større nedtur, der resulterede i nedrykning til 2. division. Dermed er holdet tilbage i den division, de sidst var i i 2012.

Tilbage i 2012 rykkede holdet, der dengang var en del af Hadsten Sports Klub, op i 1. division med Daniel Grønhøj ved roret, og indtil afslutningen af sidste sæson, har holdet været en fast bestandel af landets næstbedste række for kvinder. Det er endda ikke mange år siden, at holdet var ganske tæt på oprykning til Håndboldligaen, men tilværelsen må siges at se noget anderledes ud i dag, hvor modstanderne fremadrettet blandt andet hedder Nibe, Sæby, Nøvling og Skovbakken.

Efter nedrykningen blev den daværende træner, Ryan Zinglersen, afskediget, og i stedet er det nu Camilla Madsen, der også er playmaker på holdet, der skal styre slagets gang, både på og uden for banen. En rolle hun ser frem til at løse, og hun slår fast at holdets klare målsætning er, at vende tilbage til 1. division efter denne sæson. Det bliver med en blanding af tidligere 1. divisionsspillere samt flere fra klubbens nu tidligere 2. divisionshold på holdkortet, hvor flere navne vil virke særdeles bekendte for mange.

“Vi har haft en rigtig god opstart, hvor vi har arbejdet på, at samle en ny gruppe om et nyt projekt, og det føler jeg vi er kommet godt fra land med. Der er god harmoni på holdet, og vi har lagt vægt på, at det skal være sjovt at komme til træning, og indtil videre har jeg en god fornemmelse med tingene. Holdet er bygget op omkring spillere med stor rutine og erfaring, men hvor der også er blevet plads til flere unge spillere, herunder Freja Dyrberg der kommer fra Hadsten, men som de seneste år, har spillet i Ikast”, fortæller Camilla Madsen til ByensNyt.

Holdets anfører bliver Helle Walentin, der har spillet i Hadsten Håndbold gennem flere år, både 1. division og 2. division, og hun skal hjælpe Camilla Madsen under kampene med råd og vejledning. Herudover er Sophie Toft tilbage i målet, som hun skal holde rent sammen med Alberte Hamborg, Sofie Ladekjær har sagt ja til endnu en sæson, mens Louise Syrstad der vel kan betegnes som en Hadsten veteran, også har sagt ja tak til endnu en sæson. På holdleder-positionen finder man Karsten Solberg, mens Smilla Mørk Bojesen, efter flere år på Oure Håndbold, er vendt tilbage til klubben, også som holdleder, indtil hun er sin korsbåndskade kvit.

“Vi har en klar ambition om, at vi skal vende retur til 1. division så hurtigt som muligt, hvilket som udgangspunkt er efter denne sæson. Vi har på mange måder beholdt vores setup fra sidste sæson, så vi står godt rustet, og med den trup vi har samlet, så mener jeg bestemt, at målsætningen er realistisk”, vurdere cheftræneren, der dog har et forbehold:

“Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke har det store kendskab til holdene i 2. division, så jeg kan ikke sige dig, hvem vores sværeste modstander er. Heldigvis har flere af spillerne jo et godt kendskab til 2. division, så deres viden bliver særdeles vigtig i de første mange kampe, indtil vi for alvor får det reelle indtryk af styrkeforholdet. Der er også lidt andre regler end i 1. division, så dem har jeg lige fået læst op på, så jeg føler vi er så klar, som vi kan være, og har en god fornemmelse inden det går løs”.

Første kamp på programmet er i morgen aften, hvor Nibe fra Nordjylland kommer på besøg. Kampen starter klokken 19.15, og der er som altid gratis entré.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler