14. juli 2024

Stine drømte om at blive fotograf og endte i stedet i Centrum Tøj

For lidt mere end 30 år siden drømte Stine Jensen om, at blive fotograf, men da det var stort set umuligt at få en læreplads, stoppede den drøm brat. I stedet blev det til et arbejdsliv i en helt anden branche.

I 30 år har Stine været i Centrum Tøj i Galten og Hammel, men det lå bestemt ikke i kortene, da hun skulle beslutte sig for, hvad hun skulle arbejde med for 30 år siden. Her havde hun en drøm om at blive fotograf, og gik derfor på EFG Grafisk, men da hun efterfølgende ikke kunne finde sig en læreplads, så blev den drøm ret hurtigt slukket. 

Stine begyndte i stedet at hjælpe til i sine forældres tøjbutik i Galten, Centrum Tøj, og da det viste sig at være ganske godt, så blev hun hængende og gik i lære i 1994.

”Jeg havde ikke lige tænkt, at jeg skulle arbejde sammen med mine forældre, men det viste sig hurtigt, at det faktisk var ret sjovt at stå i butik og faktisk også fint at arbejde sammen med mor og far, så derfor startede jeg i lære i 1994, og var udlært i 1996. På det tidspunkt havde vi også en butik i Tranbjerg, men det var hovedsageligt min far der passede den, mens jeg var i Galten”, fortæller Stine til ByensNyt.

Familien kom oprindeligt fra Hammel, og Stine nåede at bo i byen i nogle år, før de flyttede til Galten, og derfor var det også helt naturligt at åbne en tøjbutik i Hammel da muligheden bød sig. Frem til 2013 med placering i Østergade, mens butikken nu ligger lige ved siden af Super Brugsen og Tema Centret.

”Min mor og far havde stadig tilknytning til Hammel, og derfor var det helt naturligt at åbne i Østergade, da muligheden bød sig. I 2013 flyttede vi så til vores nuværende lokaler, og det har vi været glade for. Dengang vi overtog var der pizzeria her, så vi har jo gjort en masse ved lokalet, men fordelen ved butikken er, at det er kvadratisk og nemt at overskue, både for kunderne og de ansatte, samtidig med at der jo er mange strøgkunder, både til Super Brugsen og Tema Centret”

I 2005 blev Stine og hendes mand medejer, og i dag ejer de begge butikker selv. Hendes forældre hjælper dog stadig til i et vist omfang, men ikke noget fast, og kun når det kan passes ind i de andre gøremål.

”Min far hjælper stadig lidt med regnskabet, men hjælper ikke til i butikken, mens min mor engang imellem ekspederer i butikken i Galten. De har dog også en masse andre ting i deres hverdag, blandt andet golf, så der er ingen faste aftaler, og det er såmænd helt fint. Jeg nyder når de har tid, og synes stadig det er sjovt at arbejde sammen med dem”, kommer det smilende fra Stine.

Og hvad så egentlig med drømmen om fotograf, lever den stadig?

”Jeg har slet ikke tænkt på fotograf siden 1993, så det har jeg på ingen måder fortrudt at jeg ikke jagtede den drøm noget mere. Jeg har fundet min rette hylde, og kan slet ikke forestille mig, hvad jeg skulle lave, hvis jeg ikke skulle stå i butik, så jeg går nok på pension fra Centrum Tøj”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler