13. juli 2024

Lars Standard fylder 80

Det er ejeren af byens mest legendariske tøjbutik ”STANDARD” der onsdag d. 9. december fylder 80 år. Eller damekonfektionsforretning som STANDARD blev kaldt i sin tid, da Lars Pedersen i 1969 overtog den allerede på den tid kendte og traditionsrige forretning.

Lars er selv udlært i en anden af byens daværende store forretninger H.A. Hansen og var siden et smut i Århus inden han overtog STANDARD, som han dygtigt har drevet videre siden da.

STANDARD en attraktiv butik

Med de allerbedste brands på hylderne har STANDARD gennem årene været en attraktiv butik, som både tiltrækker et fast og loyalt klientel, men som også appellerer til den mode- og stilbevidste yngre kvinde. Og det er Lars, godt støttet af sin kone Beth og sit trofaste personale, der gennem alle årene har stået for indkøb og sortimentsudvælgelsen til butikken.

Og i dag mere end 50 år efter starten er både han og Beth still going strong. ByensNyts udsendte fik en kort snak med Lars, da byens handlende en kold novemberaften udarbejdede årets julehilsen. Bagefter var det planen, at de handlende skulle rundt i byen for at sætte juletræer op, men da både Beth og Lars efter en operation begge døjede med en øm ryg efter mange stående timer bag disken, sprang de den del over. Tankevækkende er det da også, at parret har været med til at lave julepynt i gaden længe før flere af de øvrige handelsdrivende overhovedet var blevet født. For kort tid siden besøgte ByensNyt atter forretningen for at høre lidt om, hvordan juletraditionerne holdes i hævd i butikken og det fortalte Beth om her på sitet d. 1. december.

En aktiv mand

Flere har nok været bekendt med, at Lars gennem årene har været aktiv i handelsstandsforeningen bestyrelse og endvidere medlem af Rotary og sågar lokalpræsident for klubben i 1995-96. Og måske har man også vidst, at han med sin fine tenorrøst gennem mange år har været aktiv i Hadsten Sangforening,

Hvad færre nok har vidst er, at Lars også ejer en metaldetektor og at han med den og sin gode ven Herluf Nydam har travet mangen en mark tynd, for at se om der gemte sig en skat i den lokale undergrund. Og det er da fra tid til anden også blevet til mere end gamle ølkapsler, søm og hestesko. En fibula (et spænde fra vikingetiden) flere mønter og andre spændende historiske ting er nogle af de fund, som har fået detektoren til at markere. Derudover har de bistået venner med at finde et sæt tabte bilnøgler.

ByensNyt ønsker Lars Pedersen – eller som han i daglig tale kaldes Lars Standard et stort tillykke med den runde dag.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler