26. april 2024

Irsk aften fyldte Lilleåsalen op til bristepunktet

Lørdag aften var der højt humør, whisky, fadøl og sublim underholdning, for Lions-klubberne i Favrskov samt Dagmars Kilde, havde atter budt ind til den meget populære og traditionsrige Irsk Aften. 

En lækker buffet fra Mad & Vin, skulle fylde maverne suppleret af fadøl, vin, whisky og selvfølgelig Irsk whisky, som blev solgt fra baren. Det Vestjyske band Almost Irish, bestående af fire brødre skulle stå for underholdningen i en propfyldt sal med forventningsfulde gæster.

Brødrene som havde deres første optræden 2002, var virkelig en succes. De er stærkt musikalske de blander flerstemmig sang, banjo, bas, guitarer, banjo, mandolin og violin til en sublim enhed af irsk musik man skal lede længe efter i Danmark. 

Brødrene, man tror næsten de er irske, formår virkelig at blande gamle irske sange og melodier og fortolke dem til deres helt eget uden at bryde traditionerne.

De fylder scenen på den gode måde, med masser af anekdoter, lun Vestjysk humor, smådrillerier og den gode sang og musik, de viser også en side af selvironi, når de mellem sangene fortæller om hvorfra deres lyst til musik er opstået, i hjemmet, hvor forældrene i deres LP-samling rummede både folkemusik, Niels Hausgaard, m.fl. og endda vist også en plade med Jan og Rene. Vi hørte om deres drøm, om at få en kæmpe turnebus med køkken, sovepladser, toilet og minibar, til at det blev fars Berlingo og et handskerum med sodavand, pizzasnegle, kiks og müslibar, som mor fint havde pakket ind hjemmefra, vi hørte da yngste bror tiltrådte bandet som helt nyt medlem og første aften blev så opstemt, at han da koncerten sluttede endte med at købe en af deres egne CDer, og de havde da et par stykker ekstra, der selvfølgelig kunne købes i pausen til 50 kr, og når man havde lyttet til dem, med fordel kunne tage med på Brørup Marked og sælge til det dobbelte.

De fire brødre er tre uddannede lærer og sidsttilkommende i bandet og yngste mand er pædagog, så er der nogen til at samle trådene, som ældste bror kommenterede det.

Bandet sluttede af med Pete Seegers “Where have all the Flowers gone”, og opfordrede salen til at synge med af karsken bælg, for de kunne se, lige ved at tage et hurtigt kig ud over publikum, at der både var, musikskolelærere, folk der havde gået på højskole, musicalsangere og folk der sang i badet, det behøvede ikke gentages, der var fuld tryk på og hele salen sang med, så aftenen sluttede med højt humør og indtryk af at man havde befundet sig på en irsk pub et par timer eller tre.

Overskuddet fra koncerten vil Lions og Dagmars Kilde dele ud til velgørende formål, og som noget ekstraordinært vil en del i år gå til Ukraine.

Foto: Niels Peter Elgaard
Niels Peter Elgaard
Niels Peter Elgaard
I Byens Nyts faste rubrik ”Jeg funderer…” causerer Peter over det danske sprogs finurligheder, ord og sætningers trykfordeling og dobbeltbetydninger. Peter bor i Hadsten, hvor han med sit store lokale engagement har være med til at stable f.eks. bagagerumsmarked og Natteravnenes lokalafdeling på benene. Han har gennem flere år været aktiv i Favrskov revyen både på scenen og som idémand bag flere sketch og sange.

Relaterede artikler