18. januar 2022

Mærkning af katte

For kort tid siden, her den 1.juli 2021 skete der en meget vigtig ændring i Mark- og Vejloven, der vedrører mærkning af katte.

En kat, der fra denne dato ikke er mærket korrekt, er dermed at betragte som en herreløs kat. Og hvad betyder det så?

“En herreløs kat kan man ikke gøre krav på, uanset hvilken dokumentation man har på ejerskab af katten” siger dyrlæge Dorthe Nyrup fra Favrskov Dyreklinik og fortsætter: “det er finderen af katten eller internatet, den bliver indleveret til, som har ejerskabet over katten”

Dette kan udgøre et stort problem, da de fleste af vores katte er både inde og ude og går frit, hvor de vil og hvor de føler sig tilpas.
“Flytter din ikke-mærkede kat ind til naboen, kan naboen altså gøre krav på den og gøre katten til sin” siger Dorthe.

Favrskov Dyreklinik anbefaler altså følgende:

  • Få mærket din kat med øretatovering eller chip eller allerbedst begge dele.
  • Lad være med at bruge halsbånd, da dette kan falde af eller fjernes.
  • Få kattens mærke registreret i et katteregister, så ejeren kan findes igen.

“Sidstnævnte er lige så vigtigt som alt andet” pointerer Dorthe. “Ejer skal nemlig kunne kontaktes indenfor 24 timer og efter kontakt skal katten afhentes indenfor 24 timer, ellers betragtes katten som herreløs og ejerskabet overgår derfor til enten finder eller internat”.

Derfor håber vi, alle danske katteeejere vil tage et supergodt ansvar og ejerskab for deres katte og få dem mærket og registreret så hurtigt som muligt” slutter Dorthe af og nusser den lille ualmindelig søde hittekilling, der bor på klinikken lige nu.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
6.1 ° C
6.9 °
4.7 °
94 %
7.3kmh
32 %
tirs
6 °
ons
6 °
tors
1 °
fre
2 °
lør
4 °